sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Sunnuntai 27. 12.2009 - Kotona

Hyvä ajatus kurssin sisällön säännöllisestä kirjaamisesta tähän blogiin ei oikein toteutunut. Nyt on periaatteessa joulutauko sillä A. Kiven koulu on kiinni. Neuvottelin kuitenkin sensein kanassa jotta kurssilaiset voivat käydä joulukuun ajan tiistaisin Kampissa.

Olemme käyneet läpi kymmenen ensimmäistä Shoden-tekniikkaa. Jäljellä on vielä Nukiuchi ja Hizagakoi. Nukiuchi on sananmukaisesti vetolyönti ja Hizagakoi koostuu myös kahdesta sanasta; Hiza, joka tarkoittaa polvea ja Gakoi, joka tarkoittaa puolustusta.

Nukiuchi on siis suoraan sayasta lähtevä isku Chuden ja Okuden tasoilla, mutta Shoden-tasolla siinä on pysäytyskohta iskun valmistelun puolivälissä. Hizagakoi on tekniikka jonka erikoisosana on matalalta sivusta polveen kohdistuvan hyökkäyksen torjuminen.

Kurssin opetuskertoja on vielä kolme, eli kaikki ehditään käydä hyvin läpi.

Oma harjoittelu junnaa paikallaan. Viistoveto ja kiritsuke tuottavat päänvaivaa. Samoin vaivaa tuottaa myös oikea kyynärpää, joka kipeytyi Takada-sensein seminaarissa Tallinnassa. Sitä on kohta syytä mennä näyttämään lääkärille, mutta epäilen että kyseessä ei ole tenniskyynärpää, vaan akuutti jänteen kiinnityskohdan tulehtuminen tai lievä repeytyminen.

Viistovedon ongelma liittyy edelleen ainakin kahteen seikkaan: tenouchiin ja iskun laajuuteen. Vaikuttaa siltä, että muutan otteen tsukasta liian aikaisin. Toiseksi koko nukitsuken liikerata on pielessä eli liian suppea eikä näin ollen lainkaan tehokas.

Kiritsuken ongelma on jokseenkin sama, kyynärpäiden ojennuksen ajoitus on pielessä, tenouchi on pielessä, oikea käsi johtaa iskua vasemman sijaan ja vasemman käden ote on liian heikko ja väärä, mikä johtaa siihen että kissaki niiaa miekkaa pysäytettäessä. Tämän lisäksi Jo-ha-kyu on pielessä eli iskun sisäinen ajoitus hajoaa.

Tässäkin on harjoittelemista vaikka loppuiäksi.